Se apropie Crăciunul!!!

Este sărbătoarea cadourilor – de fapt este sărbătoarea celui mai mare şi frumos Cadou pe care lumea l-a primit vreodată – şi am dori să pregătim împreună cu voi un dar speical pentru cei care vor să retrăiască puţin din atmosfera primului Crăciun.

Pentru cei care vă întrebați despre ce ar putea fi vorba, urmează explicațiile.

Cum vi se pare ideea unui puzzle? Un puzzle alcătuit din creațiile voastre originale bine înțeles (din orice domeniu acoperit de categoriile noastre). Cum ar fi dacă piesa voastră de puzzle ar descrie Noaptea Nașterii din perspectiva unui anumit personaj care a luat parte la acel eveniment, iar altul să aleagă să completeze puzzle-ul dintr-o altă perspectivă?

Ce au trăit Iosif, Maria, păstorii? Cum a fost perceput evenimentul de către hangiu, de către oaspeţii din casa de poposire, de către animalele din staul sau ce ar spune ieslea în care a fost culcat Pruncul? Alege orice element prezent in Noaptea Nașterii și pune-te în locul lui pentru câteva momente… Cum ți se pare? Cum te simți? Ce vezi? La ce gânduri te duce această experiență? Și lista întrebărilor ar putea continua…

În speranța că explicațiile de mai sus au fost suficient de clare, îți reamintim că pentru a completa și tu acest puzzle, ai nevoie de un cont pe site-ul nostru, iar mai apoi trebuie să îți trimiți articolul (din orice domeniu) pentru revizuire. Răspunsuri la întrebări legate de problemele tehnice găsești la secțiunea cu întrebări și răspunsuri.

Tu cum vei contribui în acest an la puzzle-ul de Crăciun CetatePeMunte?
Ne poți trimite articoulul tău original, îi poți încuraja pe cei care participă postând un comentariu cu aprecieri, sau poți apăsa butonul de « Like » :)Vezi mai multe articolele publicate de >>> <<<

5 comentarii

 1. mi se pare buna ideea, insa nu am timp pt puzzle. as dori in schimb sa va rugati pt mine si pt cei care nu s-au intors la Domnul. va multumesc. Dumnezeu sa va rasplateasca pt misiunea care o faceti.

 2. Imi imaginez sa fi fost un mielusel, la picioarele Domnului. As fi fost foarte mandru sa pot sa-L incalzesc pe Domnul cu suflarea mea, sa-mi proptesc capul si sa-L incalzesc cu blanita mea. Pana si animalele din staul au simtit ca Pruncul nou nascut era Domnul, era Mesia Cel mult asteptat de poporul Israel. Poate ar fi vrut sa le spuna tuturora ca Cel culcat intr-o iesle e Domnul si nu stia cum sa o faca caci nu are grai omenesc. Poate s-a intrebat: “De ce oamenii care-L asteapta pe Mesia sa vina, de ce Il lasa pe Domnul intr-o iesle si nu Il primesc cum se cuvine?” Doar El este Creatorul!
  Slavit sa fie Numele Lui caci El ne-a invatat o minunata lectie de adevarata smerenie. Domnul sa ne ajute sa ne putem smeri asa cum s-a smerit si El.

 3. Minunata idee, e clar ca a fost insuflata de Duhul Sfant!
  Poate ca ar fi bine sa venitii cu niste explicatii ajutatoare. cum se poate sa-l fac cunoscut si altor copii, parinti, bunici?(sunt educatoare- de peste 35 de ani- la o gradinita de stat)…si nu numai. Domnul sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca!
  Mi-ar fi placut sa fiu un vitelus, care cu piciorusele tremurande, cu ochii aposi, mari, rotunzi, priveam cu mirare la Pruncul care sugea, la pieptul mamei sale, uitandu-se nedumerit in jur. Am simtit deodata dorinta de a-l incalzi, era atat de mic si nestiutor…Si chiar am facut-o ( impreuna cu toti ceilalti) am suflat cu dragoste caldura si admiratia de care eram in stare… Si EL ne-a rasplatit cu un zambet minunat, dupa care a adormit indata.

 4. Cred ca e o initiativa foarte frumoasa si inspirata de SUS.
  Foarte pe scurt…
  Personal eu iau provocarea de la Domnul care , prin ea, ma face atenta astfel:” Tu , vas al Meu care deja ai intrat in febra pregatirilor, a programelor a serbarilor si a activitatilor multe, foarte multe, tu…cum te pregatesti? Ce auzi ca-ti spun Eu tie, pentru tine, cu ocazia acestei sarbatori?.. Auzi…? :). Eu vreau ca sarbatoarea sa inceapa in inima ta , inainte sa te pui la dispozitie pentru altii…”

  Asa ca, multumesc pentru provocare. Ea nu ma lasa sa o iau inaintea Lui, sa pornesc intr-o alergare epuizanta in a sarbatori ideea de sarbatoare si nu pe Domnul Sarbatorii.
  Ca si gand , (legat de Craciun), care ma urmareste de ceva saptamani: Domnul a venit in lume, nu pentru a face oameni buni din oameni rai ci, in primul si in primul rand, de a face oameni vii din oameni morti.
  Ce bine stiu asta, din Scriptura, ce repede pot scrie referintele, cu toate astea, ce repede uit…
  Multumesc inca o data pentru initiativa si Domnul sa ne faca vii de tot!! la tot ce ne spune El in aceasta perioada, si stiu ca asta va duce la binecuvantari imense in orice slujire care va fi inceput de acolo, de la glasul Lui si ascultarea noastra prin Harul Sau.
  Amin.

 5. e frumosa de craciun

Trackbacks/Pingbacks

 1. Construieste puzzle-ul primului Crăciun « CrestinTotal.ro - [...] Se apropie Crăciunul, sărbătoarea celui mai scump Cadou primit vreodată, și uneori avem impresia că zăpada, bradul, moșul și…

Spune părerea ta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate comentariile sunt filtrate de echipa site-ului.
Vă rugăm completaţi numele şi e-mail-ul, altfel comentariile nu vor fi aprobate.
Comentariul dumneavoastră va fi vizibil doar după o scurtă perioadă de timp.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

*