GENEZA 37:1-25

Câţi dintre voi v-aţi stabilit ca şi scop faptul să vă transformaţi viaţa într-un eşec până să vă împliniţi vârsta de 30 de ani? Desigur, niciunul dintre voi.

Visăm că într-o zi o să ne căsătorim şi o să fim fericiţi. Visăm la o slujbă bună care să ne facă viaţa mai uşoară. Însă mulţi oameni ajunşi la 40-50 de ani se uită în urmă şi văd vieţile lor ca o mare descurajare. Jumătate din căsnicii se destramă, afacerile eşuează. Cumva, undeva pe drum, visurile lor s-au spulberat sau au devenit coşmaruri.

Martin Luther King a avut şi el un vis, un vis ca cei de culoare să aibă drepturi egale cu ceilalţi. El a declarat: „Am un vis şi voi lupta pentru acesta chiar dacă va trebui să plătesc cu viaţa.”

Iosif a avut un vis din partea lui Dumnezeu încă din adolescenţă. Chemat de Dumnezeu pentru a atinge un scop măreţ, Iosif ştie cu fermitate rostul menirii sale, neavând nici o îndoială că acel vis era de natură divină.

Visul care vine din partea lui Dumnezeu te face să priveşti şi să tinzi spre ţeluri înalte. Vei dori întotdeauna să-ţi depăşeşti limitele. Dragi tineri, Dumnezeu are un vis pentru voi! Pentru fiecare din voi, aşa cum a avut şi pentru Iosif! Chiar dacă pare greu de crezut, tu, dragă tinere, eşti eroul principal din visul Său! Încearcă să prinzi visul lui Dumnezeu. Deschide-ţi ochii pentru a vedea unde te vrea El. Tu te vezi unde eşti acum dar cum ar fi să poţi vedea unde vei fi peste ani şi ani? Nu-i aşa că ţi-ai urmări scopul, visul, cu mai multă ardoare? Piedicile, criticile altora nu ar mai fi o problemă pentru că tu ai vedea deja finalitatea visului tău, răsplata efortului tău.

Roagă-L pe Domnul să-ţi arate frânturi din viziunea pe care o are pregătită pentru tine! Unde eşti acum, circumstanţele dure poate în care te găseşti sunt modalităţi folosite de Creator pentru a te instrui, ca şi pe Iosif altădată… în vederea finalizării visului tău. Cu greu de acceptat aceasta, nu? De multe ori nu ne place unde suntem, cum suntem, cine suntem. Dar putem accepta, spre binele nostru, prezentul, ştiind că Domnul e în control. El este Regizorul visului tău. El deţine toate detaliile şi a aranjat deja decorul şi cadrele. Mai lipseşte un singur lucru – să intri tu în scenă! Tu, eroul, eroina principală din visul lui Dumnezeu! Dacă ai o părere negativă despre tine, te rog, nu trece mai departe. Reciteşte rândurile de mai sus cu voce tare şi însuşeşte-ţi adevărul că tu faci parte din visul lui Dumnezeu. Chiar dacă te vezi mic şi fără putere, tu ai înăuntrul tău, ca şi Iosif, tot potenţialul de care ai nevoie pentru a deveni ceea ce a intenţionat Creatorul să fii, încă de la început.

Visul lui Dumnezeu pentru voi, tinerii, este să fiţi lucrători în via Sa: ” şi-Mi veţi fi martori până la marginile pământului…!” Aceasta visează Stăpânul pentru tine… şi pentru tine… pentru voi toţi. Visul nostru, suprapus peste visul Lui, ar trebui să fie slujirea. O, dacă tinerii ar înţelege visul lui Dumnezeu! Câtă schimbare ar fi, câte vieţi transformate, ce viziune clară, câtă bucurie, câte biserici schimbate! Ce mare ar fi oştirea tinerilor dacă fiecare din noi ne-am strădui să prindem visul Lui pentru noi!

De câte ori un tânăr îşi ia în serios rolul, de câte ori intră în scenă, sub lumina orbitoare a reflectoarelor, dornic să devină eroul principal din visul lui Dumnezeu, parcă îl aud pe Domnul spunând: „Sunt mulţumit de tine! Pentru că tu eşti aici, la locul potrivit, cu toate replicile învăţate, dornic să-ţi faci partea, să-ţi urmăreşti scopul, visul Meu poate merge înainte!”

Gândindu-te la bucuria pe care tu o aduci în Marele Suflet al Domnului, prin ascultarea şi slujirea ta, nu-i aşa că toate eforturile, oboseala şi criticile celor din jur, nedreptăţile suportate, anii „de temniţă” (asemenea vizionarului Iosif), nu ţi se mai par munţi de netrecut? Când eşti extenuat şi simţi că ar fi mai comod să renunţi, gândeşte-te că piesa în care tu ai un rol esenţial nu va mai fi completă fără tine! Istoria omenirii nu ar mai fi fost aceeaşi fără viziunea tânărului Iosif!

Numai tu poţi avea acel rol ce ţi-a fost dat, potrivit cu abilităţile tale naturale, talentele, darurile spirituale cu care te-a înzestrat Dumnezeu. Tu, dragă tinere, asemenea vizionarului Iosif, eşti indispensabil în locul în care ai fost aşezat. Numai tu poţi avea impactul maxim în aria ta de slujire.

Ce eşti gata să sacrifici pe altarul slujirii? Arde inima ta de dorinţa de a îndeplini planul lui Dumnezeu în generaţia ta, asemenea eroilor de pe paginile Scripturii? Foloseşte-ţi influenţa în aria ta de slujire! Roagă-te! Şi, mai ales, nu renunţa! Fii consecvent, ca tânărul Iosif. Anii lungi de temniţă nu i-au furat din minte visul dăruit de Dumnezeu, nici măcar atunci când acel vis, omeneşte vorbind, părea imposibil de realizat. Dar Dumnezeu avea să răsplătească statornicia lui Iosif. Visul lui Moise, de asemenea, avea să se împlinească după anii lungi de smerenie în pustiu. Tu ştii care e „pustiul” din viaţa ta? Ştii că Dumnezeu vrea să-l folosească pentru realizarea visului Său? Îţi accepţi „pustiul” cu bucurie, ştiind că el lucrează la cizelarea persoanei tale, pentru a te face acel om de care se va putea folosi Stăpânul?

Vizionarii, cei care visează cu Dumnezeu, cei care prind visul lui Dumnezeu, sunt  oameni care trebuie să înfrunte de multe ori solitudinea, umilinţa, dispreţul altora. Trebuie plătit un preţ dar merită. Iar cei care aleg să plătească preţul, au bucuria de a-şi vedea visul devenit realitate. Iosif este prototipul Domnului ISUS. El a împlinit visul lui Dumnezeu.  Isus a murit pentru mine şi pentru tine . Iar noi va trebui să trăim pentru El.

O viaţă cu sens, cu scop, în care să îndeplinim planul divin, ducând astfel mai departe Visul lui Dumnezeu pentru această omenire.

Dumnezeu este în spatele scenei omenirii, pregătind tot ce este nevoie ca tu să-ţi atingi potenţialul. Trebuie să-ţi „joci” rolul pentru aplauzele de la final. Cei care se retrag înainte de marele final nu mai ies pe scenă pentru aplauze. Ei vor fi uitaţi în culisele tăcerii şi nefiinţei. Amintiţi-vă mereu că Dumnezeu vă vorbeşte când într-un fel, când în altul. Vă poate vorbi prin rândurile acestea, printr-o predică sau prin frumuseţea unui apus de soare. Oricum ar face-o, mesajul este acelaşi: El vă aşteaptă să-i fiţi mesageri, până la marginile pământului. El şi-a făcut partea, acum este rândul vostru.

Rolurile voastre încă vă aşteaptă!

Iar la final, în timpul aplauzelor, vom fi împreună! „Vino, rob bun şi credincios!” Vino, tinere care ai visat împreună cu Dumnezeu!

Radu GheorgheVezi mai multe articolele publicate de >>> <<<

2 comentarii

  1. Imi place mult ce ati scris, Domnul sa va binecuvinteze.
    Trebue mai des scris despre Domnul.
    Ion

  2. Uitarea nu mi-e draga, dar nici nu ma-nspaimanta, Caci nu visez cununa in lumea de pacat. Dar voi primi-n vecie prietenia sfanta a celor ce din lume spre cer i-am indemnat.
    Aducerile aminte pe mine nu m-or cerne,ci va lupta dispretul sa stearga tot ce-am spus.Dar slava lumi trece , ca frunza-n lut se asterne, si va ramane vesnic iubirea lui ISUS, (versuri minunate ale lui Costache Ioanid, un poet crestin deosebit de inspirat.

    comentariul meu-,,cred ca nu este usor sa fi un ucenic al Domnului nostru dar, si rasplata este pe masura. Domnul sa va binecuvanteze.

Spune părerea ta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate comentariile sunt filtrate de echipa site-ului.
Vă rugăm completaţi numele şi e-mail-ul, altfel comentariile nu vor fi aprobate.
Comentariul dumneavoastră va fi vizibil doar după o scurtă perioadă de timp.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

*