Rugăciunea – o disciplină spirituală importantă

Publicat de la Jun 4, 2012

“Isus le-a spus o pildă…ca să le arate că trebuie să se roage necurmat și să nu se lase” – Luca 18:1

Unii oameni par că reușesc în tot ceea ce fac. Au familii bune, dețin cariere de succes, sunt creștini veseli și activi, se bucură chiar și în suferință.
Teodor Dobrin
Când te apropii de astfel de oameni și încerci să afli cum reușesc, vei descoperi că există un răspuns incontestabil la toate realizările lor – DISCIPLINA. La celălat pol există un lanț penibil de nereușite, insuccese și lucruri care scapă din mână. Cauza lor este adesea INDISCIPLINA.

Ca să nu ne lăsăm de rugăciune așa cum ne-a poruncit Isus, ne trebuie disciplină. Cel care a învățat ucenicii cum să se roage dându-le modelul și exemplul personal de rugăciune a avut cea mai înaltă disciplină în ce privește rugăciunea. El i-a învățat pe ucenici când să se roage referindu-se la un timp organizat (disciplinat) de rugăciune. A avea un timp special de rugăciune este tot atât de important ca rugăciunea neîntreruptă – ca mod de viață.

Sunt unii oameni care nu știu ce să facă cu timpul (sunt milionari de timp) iar altora pare că nu le ajunge niciodată timpul. Nici unii nici alții nu au dreptate. Cuvântul lui Dumnezeu are dreptate când afirmă că “toate își au vremea lor” (Eclesiastul 3:1). Se pare că există un timp de la Dumnezeu pentru toate.

Președintele Statelor Unite are același timp, de 24 de ore pe zi, la dispoziție din partea lui Dumnezeu, ca orice alt om de pe pământ. Nimeni nu are mai mult timp sau mai puțin timp. Fiecare am primit aceeași măsură de timp. Felul în care ne gestionăm timpul depinde de noi, iar fără “Disciplina timpului” vom pierde un dar prețios de la Dumnezeu. Orele și zilele vor trece oricum.

Există un timp fix organizat, care nu depinde doar de noi: timpul pentru școală, timpul pentru muncă, timp pentru masă, timp pentru somn. În afara acestor ore deja stabilite, există un timp liber, direcționar, la dispoziția fiecăruia. Acesta reprezintă o oportunitate extraordinară de la Dumnezeu sau poate deveni un pericol subtil, depinde cum îl folosim.

Fotograful W. James a afirmat: “Cea mai bună întrebuințare a vieții este să investești în ceva mai durabil decât viața însăși.” Timpul de rugăciune este ceva durabil care are efecte formidabile, dintre cele mai benefice:

  • Nu contează cât de mult ai trăit ci cât de bine ai trăit.
  • Organizează-ți un timp și un loc special de rugăciune
  • Unul din locurile speciale este Biserica
  • Dumnezeu ne-a pus în familia Lui ca să urmărim scopul și viziunea Celui ce ne-a chemat. El ne îndeamnă la țeluri mai înalte decât motivațiile personale, cu toate că acestea nu trebuie neglijate.

Diaconul C. J. Vaughan a spus odată: “Dacă mi-aș dori să umilesc pe cineva vreodată, i-aș pune întrebări despre viața lui de rugăciune.” Cel mai corect este să ne întrebăm fiecare: Sunt eu un creștin care practică rugăciunea ca disciplină?

Pastor Teodor DobrinVezi mai multe articolele publicate de >>> <<<

Un comentariu

  1. multumim pentu mesaj.a fost o incurajare si o imbarbatare pentru mine.rugaciunea este intradevar cheia succesului unui crestin autentic

Spune părerea ta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate comentariile sunt filtrate de echipa site-ului.
Vă rugăm completaţi numele şi e-mail-ul, altfel comentariile nu vor fi aprobate.
Comentariul dumneavoastră va fi vizibil doar după o scurtă perioadă de timp.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

*