Trăim o vreme în care ne confruntăm cu multe crize. Ele se manifestă în diversitate: calamități naturale, pierderea unui loc de muncă, despățirea de cineva apropiat… Crizele afectează viața personală, viața de familie, comunități, națiuni și nu de puține ori chiar lumea în care trăim. Domeniile pe care aceste crize le pot atinge sunt multiple: economic, biologic, afectiv, spiritual. Mai devreme sau mai târziu, într-o intensitate mai mică sau mai mare toți oamenii au parte de crize. Ele produc în viața omului durere, disperare și deseori oamenii care sunt în crize se întreabă: unde este Dumnezeu? De ce Dumnezeu îngăduie așa ceva? Uitându-ne în Biblie înțelegem că Dumnezeu îngăduie uneori crize în viața copiilor Săi cu scopuri bine definite. Un exemplu poate fi Iov sau proorocul Ilie şi oamenii care formau poporul lui Dumnezeu din vremea lui. Ne numim o națiune creștină și chiar dacă nu avem răspuns la toate crizele din vremea noastră este important să nu uităm că:

Trebuie să acceptăm suveranitatea lui Dumnezeu

Chiar dacă nu înteleg este important să nu uit Cine este Dumnezeu. El este Creatorul, Susținătorul și Coordonatorul întregului Univers. Are putere în cer și pe pământ. Deși El îngăduie criza, El are putere şi soluții miraculoase ca să ne ajute să ieșim din ea. Un exemplu elocvent este Ilie, 1 Împărați capitolele 17, 18, 19 și prima parte a capitolului 20. Un alt lucru de care trebuie să ne aducem aminte este acela că:

Dumnezeu nu ne-a abandonat.

Când ne uităm la Ilie, 1 Împărați 17, atât el cât și tot poporul ajung în criză. Da, și ei s-au confruntat cu o mare problemă: 3 ani nu a plouat în toată țara. Se confruntau cu o foamete mare. Biblia ne lasă să înțelegem că, criza cu care se confruntau ei a fost determinată de decăderea morala a națiunii. Au ajuns să poarte numele de popor a lui Dumnezeu, dar în trăirea lor se inspirau din trăirea popoarelor păgâne din jurul lor. Deși Dumnezeu este dezamăgit de atitudinea lor, El totuși le comunică şi își manifestă puterea Lui de Dumnezeu înaintea lor, dar în același timp și disponibilitatea de a pune capăt crizei. Biblia spune că Dumnezeu este acelaşi şi astăzi. Are aceeaşi putere de a pune capăt crizelor din viaţa oricărui om. Dar pentru aceasta este important să ne reamintim un alt lucru pe care trebuie să-l facem:

Dumnezeu aşteaptă să ne apropiem de El

Proorocul Ilie face trei lucruri deosebit de importante pentru apropierea poporului de Dumnezeu: drege altarul, se roagă, stă de vorbă cu Dumnezeu și aduce jertfă înaintea lui Dumnezeu. Rugăciunea este fundamentală in orice vreme, dar mai ales în vremuri de criză. Nu numai că certifică relația cu Dumnezeu, dar este și o formă de recunoaștere a dependenței noastre de Dumnezeu. Criza spirituală din viața omului Dumnezeu a rezolvat-o prin jertfa Fiului Său, a Domnului Isus. Jertfa Domnului Isus este soluția la criza spirituală a fiecăruia dintre noi. O relație bună cu Dumnezeu pe verticală, mă face să am o relație bună cu semenii mei, pe orizontală. Cu alte cuvinte o relație adevărată cu Dumnezeu mă face altruist în relația cu semenii mei. Jertfa este importantă de asemenea în vremurile pe care le trăim. Un lucru deosebit în națiunea noastră, în timpurile ce le trăim, este solidaritatea multor oameni cu cei care se confruntă din greu cu problemele generate de calamitățile naturale. Mulți fac jertfe, sacrificii în vremea aceasta și sunt convins că Dumnezeu le va răsplăti.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru binecuvântările pe care ni le dă zi de zi si că a găsit cu cale să ocrotească zona noastră de aceste necazuri. De asemenea, mă rog ca Dumnezeu să se îndure de familiile greu încercate din regiunea Moldovei și să le izbăvească. El o poate face în mod miraculos prin puterea Lui, dar și prin jertfele noastre.

Mihai MiculaVezi mai multe articolele publicate de >>> <<<

Un comentariu

  1. da vremurile de criza sint de nesuportat in acest sistem, cred ca sfirsitu bate la usi!

Spune părerea ta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate comentariile sunt filtrate de echipa site-ului.
Vă rugăm completaţi numele şi e-mail-ul, altfel comentariile nu vor fi aprobate.
Comentariul dumneavoastră va fi vizibil doar după o scurtă perioadă de timp.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

*