Mama– primul cuvânt rostit, atât de plin de semnificaţii, de intrebări, de dragoste.

Mama…mi-a fost primul univers de îndată ce am apărut pe lume, prima privire, prima atingere. Mă simţeam atât de bine la pieptul ei..eu, un boţ de carne inocent, neajutorat. Îi simţeam respiraţia atât de lin şi de cald, încât mă învăluia într-un cerc al viselor profunde, de nou născut. În mod ciudat, îmi era stăpână –  mă supuneam întru totul fiecărui gest al ei, dar şi slugă- îmi oferea tot ceea ce îi ceream, îi topeam oboseala prin zâmbetul meu, o dominam emoţional în mod incoştient…Şi acum mă intrigă mâinile ei fermecate, sursă inepuizabilă de…TOT: grijă, atenţie, eleganţă, alinare. Mâinile ei nasc şi acum mâncăruri cu acel gust perfect, special, unic- astfel încât oricât de mult m-aş strădui să-l făuresc cu mâinile mele, nu pot- e imposibil să reproduci gustul mâncării gătite de mama.

Mama– e modelul meu uman de răbdare, înţelepciune, dragoste, credincioşie.

Mama e o luptătoare…s-ar da pe sine însăşi pentru copiii ei, s-ar oferi să sufere în locul lor în momentele grele şi de fapt asta şi face de multe ori în ascuns.

Mama e cea mai frumoasă femeie de pe pământ…acea frumuseţe naturală şi blândă pe care nu le poţi găsi decât pe chipul ei. E o frumuseţe care se simte mai mult decât s-ar vedea. E acea frumuseţe încununată de înţelepciune, de sfaturi pline de dragoste, de Hristos.

Mama e singura persoană care te cunoaşte din priviri, căreia nu trebuie să îi mărturiseşti că ceva nu  merge bine, ea poate pătrunde şi citi înlăuntrul tău mai profund decât te-ai putea gândi. De atâtea ori vulnerabilă şi prea fragilă emoţional, totuşi sensibilitatea ei este de nepreţuit…oare de câte ori nu am fost iertaţi, scuzaţi, ocrotiţi de mama?

Rugăciunile îngenunchiate ale mamei ani de-a rândul, zi de zi, seară de seară au fost cele care m-au ridicat, m-au întărit şi într-un final prin ele am devenit un copil de Dumnezeu, un răspuns vizibil al fiecărui cuvânt rostit în dreptul meu şi al fiecărei lacrimi vărsate în taină pentru mine către cer.

Câte nu s-ar mai putea adăuga la acest scurt portret al femeii care te-a crescut şi care continuă să îţi poarte de grijă zi de zi?

Poate că nu toate trăsăturile de mai sus le regăseşti în mama ta, poate că ai mai avea de scăzut sau de adăugat…Poate că timpul s-a interpus între tine şi ea, poate că trecutul se încăpăţânează să nu  fie uitat, sau poate că reproşurile încă planează în viaţa ta. Sau dimpotrivă, relaţia de “complicitate”  emoţională, de zâmbete sau confesiuni rezistă oricăror schimbări.Oricum ar fi, spune-i astăzi ceva frumos, izvorât din inima ta. Copilăreşte-te pentru o clipă, scotoceşte prin valiza învechită de cuvinte preţioase pe care  cu greu le mai foloseşti şi spune-i ce înseamnă ea pentru tine.

Mai mult decat atât, înalţă astăzi o rugăciune pentru ea… O rugăciune de laudă şi mulţumire pentru darul cu care Dumnezeu ţi-a binecuvântat viaţa- MamaVezi mai multe articolele publicate de >>> <<<

5 comentarii

 1. Roxy(pemite-mi sa iti spun asa) e cel mai frumos lucru pe care l-am putut citi azi!!!Ca si copil imi doresc ca mama sa fie langa mine(ne despart aproape 4000 de km), singura care nu uita,iubeste si iarta intotdeauna!!!Fie ca Domnul sa te binecuvinteze din plin.

 2. Frumos!

 3. pot sa recit aceasta meditatie…duminica in biserica….de ziua mamei???:D

 4. Sigur ca poti recita meditatia, Elyssa:). Ma bucur ca ti-a placut.

 5. Draga Roxana,
  Esti un om minunat, caci scri, gandesti ,asa frumos despre MAMA TA.
  Te felicit, draga mea, si sigur vei primi multe de la Dumnezeu,pentru gandurile tale bune, care iti vor aduce multe impliniri si bucuri.
  Asa este cum spui,MAMA este UNICA in lume, ea si doar ea,ne iubeste asa cum suntem,se gandeste mereu la noi(la copii ei),si Il roaga pe Tatal Ceresc, sa fie mereu cu copii ei.
  Un gand bun,
  Luchiana

Spune părerea ta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate comentariile sunt filtrate de echipa site-ului.
Vă rugăm completaţi numele şi e-mail-ul, altfel comentariile nu vor fi aprobate.
Comentariul dumneavoastră va fi vizibil doar după o scurtă perioadă de timp.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

*