Am învăţat că oricâte limbi omeneşti sau îngereşti am avea, dacă nu avem dragoste suntem ca o aramă sunătoare sau un chimval zingănitor, chiar dacă am avea darul proroociei şi chiar dacă am cunoaşte toate tainele, şi toată ştiinţa şi am avea credinţă astfel incât să mutăm şi munţii din loc, chiar dacă ne-am da toată averea pentru cei săraci, fără dragoste suntem NIMIC….

El ne-a binecuvântat cu o altfel de dragoste decât cea a oamenilor, El ne-a dat o dragoste dumnezeiască ce doar copiii Lui o pot inţelege. Aminteşte-ţi de această dragoste cu care El te-a înzestrat…..

Aminteşte-ţi că atunci când in această lume in care toţi aşteaptă ca toate lucrurile să fie  făcute pe loc, instant, prea grăbiţi să se mai oprească la lucrurile cu adevărat importante, aminteşte-ţi că DRAGOSTEA ESTE INDELUNG RĂBDĂTOARE….

Atunci când ceilalţi te tratează urât şi te lasă deoparte făcându-te să te simţi că nu-ţi poţi găsi locul, aminteşte-ţi că DRAGOSTEA ESTE PLINĂ DE BUNĂTATE….

Când lucrurile îţi merg bine si când traieşti in belşug ,aminteşte-ţi că  DRAGOSTEA NU SE LAUDĂ, tot ceea ce ai şi toate darurile cu care El te-a înzestrat sunt pentru slava Lui şi nu pentru lauda ta, pentru A NU TE UMPLE DE MÂNDRIE….

Aminteşte-ţi că  DRAGOSTEA NU SE POARTĂ NECUVIINCIOS , ci respectă pe cei din jur înţelegând faptul că fiecare este unic în felul lui , fiind investiţia lui Dumnezeu şi pentru că ei au preţ în ochii Lui atunci vor avea şi preţ în ochii noştrii….

Cel ce cunoaşte DRAGOSTEA , NU VA CĂUTA FOLOSUL SĂU lăsându-se purtat de valul egoismului încoace şi încolo, ci va căuta folosul celuilalt, căutând să-l încurajeze, să-i dea putere să meargă mai departe, să se roage pentru el, să-i arate că are valoare(cât de mult poate ajuta aşa ceva pe un om), dar azi prea puţini oameni  mai sunt dispuşi să asculte pe ceilalţi ….

Cand ţi se comite o nedreptate , NU TE MÂNIA , DRAGOSTEA NU SE MÂNIE,aminteşte-ţi ce spunea David ,Dumnezeu va face ca dreptatea ta să strălucească….

Solomon spunea ..Nu gândi rău împotriva aproapelui tău ce locuieşte liniştit lângă tine…

Dragostea ne va ajuta ca NICIODATĂ SĂ NU NE GÂNDIM LA RĂUL CUIVA, ci îi vom căuta binele în toate zilele vieţii noastre….

Din pricina DRAGOSTEI CE ESTE ÎN TINE nu vei putea să calci strâmb împotriva aproapelui tău , aminteşte-ti că DRAGOSTEA NU SE BUCURĂ DE NELEGIUIRIE, CI SE BUCURĂ DE ADEVĂR. Adevărul să fie mereu în gura ta….

Într-o lume plină de egoism şi răutate, fi tu acela ce strecori un strop de dragoste dumnezeiască şi acel ceva special va fi recunoscut în tine, pentru că eşti fiu de Dumnezeu….Vezi mai multe articolele publicate de >>> <<<

Un comentariu

  1. dragostea nu va pieri niciodata!

Spune părerea ta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate comentariile sunt filtrate de echipa site-ului.
Vă rugăm completaţi numele şi e-mail-ul, altfel comentariile nu vor fi aprobate.
Comentariul dumneavoastră va fi vizibil doar după o scurtă perioadă de timp.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

*