- Cetate pe Munte - http://www.cetatepemunte.ro -

Zorii unei noi vieţi…


Acest text face parte din concursul de meditaţii creştine 2010. Dacă ţi-a plăcut, votează-l. Pentru alte meditaţii din cadrul concursului click aici!

Schimbare?!
Ai avut tu parte de acea schimbare care îţi modifică calea vieţii?
Dar nu o schimbare negativă, care te duce pe calea pierzării, ci o schimbare care îţi arată drumul spre viaţa veşnică, alături de Creatorul suprem.
Oamenii, înainte de a devenii creştini, au trebuit să îşi schimbe cursul vieţii, spre Patria Cerească, pe drumul care duce la Mântuitorul nostru. La început este mai greu să renunţi la vechile obiceiuri cu care erai obişnuit şi să le înlocuieşti cu ceea ce este pe placul Domnului, dar după ce prindem rădăcini în credinţă şi începem să aducem roade, calea spre cer este mult mai uşoară şi plăcută, deoarece ştim că acolo ne aşteaptă ceea ce ne-a promis Dumnezeu:o lume fără păcat.
Domnul Isus a coborât din slava cerească să ne arate calea spre cer, dar acolo vor ajunge doar cei care s-au schimbat într-o făptură nouă, în Isus Hristos, prin Duhul Sfânt.
Am avut şi eu parte de această schimbare care a avut şi încâ are un rol foarte important în viaţa mea. Din acel moment am simţit prezenţa Lui Dumnezeu în jurul meu şi mi-a dat putere să ocolesc fiecare prăpastie de pe drumul vieţii.
Datoria noastră de creştini este să le arătăm celor căzuţi în păcat că au nevoie de o schimbare în viaţa lor, că trebuie să renunţe la tot ce este murdar, la trecutul lor …şi să înceapă o viaţă nouă….
Sunt două căi în lumea asta :una care face oamenii să coboare spre calea pierzării şi una care îi conduce spre locul de sus, în Paradis, unde nu vor mai exista lacrimi, tristeţe, suferinţă sau lipsuri, unde vom sta la masă alături de Domnul şi ne vom bucura de veşnicia promisă.
Ne-am născut cu dreptul de a lua ce decizie dorim, dar Dumnezeu ne aşteaptă pe fiecare dintre noi să ne îndreptăm paşii spre calea cea bună-Patria Cerească.
Nu uita că Dumezeu te iubeşte, dar Lui nu îi plac păcatele care domnesc în sufletul Tău. Te va aştepta mereu să îţi îndrepţi ochii spre El, pentru a te bucura de cele promise.
Niciodată nu este prea târziu pentru o viaţă nouă.
DECIZIA ESTE A TA, DAR NU UITA CĂ DRUMUL E PE SFÂRŞITE!