Acest text face parte din concursul de meditaţii creştine 2010. Dacă ţi-a plăcut, votează-l. Pentru alte meditaţii din cadrul concursului click aici!

Viaţa…? Ce este ea…?

Este un drum ce duce spre veşnicie…

Noi aici suntem ca nişte maşini pe acest drum şi avem o anumită rută de urmat şi nici un alt drum nu duce Acolo. Maşina aceasta ne este închiriată fără plată, iar la sfârşit va trebui să o dăm înapoi. Nu vom plăti nimic pentru reparaţii, ci totul este deja plătit. Noi trebuie să alegem drumul. Aceasta este ruta şi El este Ţinta.

Pentru a avea viaţa veşnică;  spre cer… drumul are multe gropi…şi nici nu este în reparaţii, ci este tot mai greu de urcat. Dar trebuie sa luptăm.

Toţi au aceeaşi limită de viteză şi aceleaşi reguli de respectat. Dacă le vom încălca vom plăti…

Nimeni nu poate merge mai tare şi chiar  dacă ar putea îi este interzis.

Obişnuim să trecem în depăşire şi de cele mai multe ori intrăm în depăşiri periculoase; şi mai mult, de multe ori intrăm şi pe contrasens şi încălcăm legea. Mai intrăm în câte un sens giratoriu sau intersecţii unde ne întâlnim cu anumite persoane şi totodată ne despărţim de altele…

Nu contează dacă ai mers pe drumul acesta, ci doar dacă ai ajuns la capătul drumului. Nu contează nici exteriorul, nici câţi cai putere are, nici dacă este din piele şi mahon sau că are AC şi geamuri electrice; ci tot ceea ce contează este combustibilul care este BIBLIA, trebuie să ai cheia pentru a porni motorul care este DRAGOSTEA, trebuie să ai uleiul pentru a răci motorul în încercări care este CREDINŢA şi NĂDEJDEA, trebuie să avem toate componentele din Galateni 5 : 22, 23 „Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,  blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege”.

Iar la graniţa vieţii care este ISUS HRISTOS vom prezenta actul ce ne declară că suntem urmaşi ai Lui şi acest act este o INIMĂ CURATĂ.

Apoi vom primi asigurarea care este JERTFA si la final CUNUNA.

Aceasta este ruta spre cer.

TU CE RUTĂ ALEGI?Vezi mai multe articolele publicate de >>> <<<

4 comentarii

 1. original modul in care ai abordat imaginea drumului, numai un baiat se putea gandi la asa ceva, tare :D
  Cred ca la faza “drumul are multe gropi…şi nici nu este în reparaţii” te-ai inspirat din drumurile patriei , doar ca la noi teoretic se tot repara si practic se strica mai rau .

 2. ms:D
  da pai ar merge si asa: Cand ne gandim ca acum poti sa te exprimi liber… ca toti pot auzi despre Isus si despre Dumnezeu…adica drumul este in reparatii…dar se tot strica mai rau pt ca acum oamenii vad o cala tot mai larga si mai placuta nu numai in randul “lumii” ci si intre cei ce isi spun “crestini” din orice religie ar fi… ce sunt crestini doar cu numele.
  Si eu ma gandesc de ce inainte cand era interzis crestinismul totusi erau oameni care traiau din plin pt Hristos dar acum….ce s-a schimbat?… acum suntem liberi… si ce facem? …ce facem cu libertatea primita?

 3. nu stiu de ce dar de prima data cand m.am apucat…pana sa ajung la inteligenta asociere…ma gandeam ca ii scris de o fata….cand am terminat de citit am zis…oau…tipa chiar se pricepe la masini cat de cat :D dupa am vazut ca ii scrisa nu de o tipa ci de un tip :D
  faine randuri…frumos scris :)
  be blessed !

 4. multumesc Dumnezeu sa te binecuvinteze:D;)

Spune părerea ta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate comentariile sunt filtrate de echipa site-ului.
Vă rugăm completaţi numele şi e-mail-ul, altfel comentariile nu vor fi aprobate.
Comentariul dumneavoastră va fi vizibil doar după o scurtă perioadă de timp.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

*