“Tu trebuie să reprezinţi schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume ..”

Publicat de la Jun 9, 2010

Acest text face parte din concursul de meditaţii creştine 2010. Dacă ţi-a plăcut, votează-l. Pentru alte meditaţii din cadrul concursului click aici!

Dacă am putea fiecare dintre noi să caracterizăm lucrurile din jurul nostru , nu am putea omite ceea ce ne ajută să ne oglindim în ele şi anume-fenomenul ”Schimbare” . Ce înseamnă de fapt acest lucru pentru noi ?
Alergăm , zidim , strângem…şi odată cu trecerea timpului putem vedea fiecare că toate..se schimbă . Nimeni şi nimic de pe acest pamânt nu rămâne acelasi . Ne clădim vieţile pe lucruri care nu au valoare (deşi Biblia ne cheamă să le cladim pe temelia pusă de Hristos)..

.. Am ajuns să nu mai credem din toată inima că El ne ascultă . De ce ? Răspunsul este simplu . Lumea care ne înconjoară îşi pune încetul cu încetul amprenta pe noi . Şi noi .. ne lăsăm condusă de ea . Nu trebuie să ne mirăm de faptul că am ajuns să fim nemulţumiţi de felul cum arătam şi apelăm la tot felul de ”trucuri” pentru a ne schimba .
În loc să realizăm în fiecare zi că SUNTEM DEPENDENŢI DE HAR .. că suntem la un pas de A DOUA VENIRE A DOMNULUI ISUS şi să valorificăm timpul rămas , suntem preocupaţi de altele . Ne este ruşine să vorbim celor din jur despre El , despre dragostea Lui . Întradevăr , vremurile sau schimbat . Nu mai suntem ”de modă veche” . Suntem o generaţie modernă . Obţinem totul printr-o ”apăsare pe buton” . Cunoaştem tainele Pământului .. tot ce trebuie să ştim ca să ne facem viata ”împlinită” . Dar odată cu schimbările acestea , noi ne indepărtăm tot mai mult de Dumnezeu . De ce zic ”NOI” ? Pentru că şi noi avem biserici mari , comfort , condiţii … dar am uitat lucrurile cu adevărat importante . Am uitat că trebuie să ne schimbăm pentru cer . Dumnezeu incă asteaptă ca noi să facem acest lucru în aşa fel încât să aparţinem Lui în TOTUL TOTULUI TOT . Să aparţinem Celui care rămâne acelaşi ieri azi şi în veci ! Primul pas în acest proces de schimbare (greu de imaginat pentru unii) ar trebui să îl începem prin a ne recunoaşte starea . Că suntem căldicei . Că avem nevoie ca El să ne conducă paşii în această lume care se schimbă în permanenţă . Mai avem noi puterea aceasta ? Ne mai arde în inimă dorinţa după El ?După Duhul Lui ?
Dacă ai observat acest lucru , atunci sigur trebuie să îti revizuieşti viaţa . Ca cei din jur să vadă diferenţa ! De aceea , tot ceea ce doresc pentru mine şi pentru tinerii din această generaţie este ca Domnul să ne umple cu Duhul Lui ca să putem lumina mai mult în întunericul acestei lumi . Inimile noastre să bată numai pentru El .

Haideţi .. să schimbăm lumea ! Să luptăm pentru premiul chemării cereşti … devenind ceea ce EL doreşte să devenim .

P.S : ”Rugăciunea este cheia ..”Vezi mai multe articolele publicate de >>> <<<

12 comentarii

 1. da simona, foarte adevarat!!! Nu-ti dai seama ce ma bucur pt cei care se lasa folositi de Isus! D-l sa te binecuvanteze si sa iti dea putere in lucrul Sau:-*

 2. Multumesc simo :* ! Si asta numai datorita faptului ca am avut niste lideri minunati care au stiut sa ma incurajeze ca sa lucrez pentru El.Acelasi lucru doresc si pentru tine >:D< Be blessed

 3. un mesaj cu adevarat ispirat..chiar m-a miscat..e destul de adanc si bine structurat si formulat pt varsta tinerica pe care o ai..hmm..dzeu sa te binecuvinteze cumnatico..si..mai scrie..si chiar daca lucrurile din jur se schimba..si oameniidin jurul nostru se schimba..si trec..Domnul isus sa te ajute sa ramai o tanara model si un exemplu de statornicie ptr cei din jurul tau!..fii tare

 4. Felicitari pentru meditatia scrisa, Dumnezeu sa te binecuvinteze si nu uita , ramai la dispozitia lui Dumnezeu in umilinta ca El sa te foloseasca cu putere spre slava Lui. Si spicul tau sa aduca rod de 100%. God bless you!

 5. da,asa e.Felicitari!Domnul sa te binecuvinteze

 6. fain:P

 7. Da,e minunat sa faci voia Domnului si sa te lasi prelucrat de El.Nimic in lumea aceasta nu e mai frumos decat sa stai sub aripile lui ocrotitoare si sa te increzi in El.Lumea aceasta e trecatoare si ar fi mare pacat daca ne pierdem in ea,cautand lucruri care ne duc numai la pierzare.Domnul sa ne binecuvinteze si sa ne ajute sa calcam pe urmele pasilor Sai ,pt ca astfel viata noastra sa fie una traita frumos,o viata fericita traita cu Domnul.GBU SYMO SI TINE-O TOT ASA:d:d:dSa fim diferiti pt Domnul pt ca merita:):):)

 8. Foarte frumos! Inspirată idee, Domnul sa te binecuvânteze!

 9. de acord

 10. Binecuvantat sa fie Dumnezeu si pentru aceasta meditatie pe care ti-a daruit-o sa o scrii, fii binecuvantata si nu uita, in completare la concluzia sau cheita ta, este si -Postul- care nu trebuie sa lipseasca din viata crestinului. Si nu o data sau de doua ori pe an sau la necaz. Am ascultat pe resursecrestine.ro la predici video pe pastorul Luigi Mitoi care are deasemenea harul de a predica de la Dumnezeu si despre Post, si chiar te rog sa le vizionezi si sa spui si la alti frati si surori ca sa inteleaga ce inseamna cu adevarat postul in viata crestinului. Pe mine Duhul lui Dumnezeu m-a cercetat si iti spun fara sa ma laud (sau sa ma laud in Domnul Isus Hristos cum citim in Biblie), Lauda este si ramane Vesnic a lui Dumnezeu, ca am luat hotararea cat mai traiesc prin Harul lui Dumnezeu, sa nu treaca saptamana fara sa tin o zi de post. Repet, este din partea Duhului Sfant care m-a cercetat si este hotararea mea, iar ziua o aleg de cuviinta fara sa spun, deoarece stim cum ne-a invatat Dumnezeu despre ziua de post. Deci Rugaciunea impletita cu Postul si toate celelte virtuti (ascultarea,smerenia,credinciosia etc) pe care ni le-a dat Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos sa le implinim cu ajutorul Duhului Sfant Amin.

 11. Dumnezeu sa te binecuvinteze si pe tine si sa te ajute sa tii ceea ce ai inceput:)Fie ca El sa transforme cat mai multe inimi!

 12. fiti binecuvantati

Trackbacks/Pingbacks

 1. www.e-credintadreapta.tk » Meditatii crestine - [...] Ta să trăim… mai mult decât un Decembrie înzăpezit…! Publicat de Ligia Trinca.         Tu trebuie…

Spune părerea ta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate comentariile sunt filtrate de echipa site-ului.
Vă rugăm completaţi numele şi e-mail-ul, altfel comentariile nu vor fi aprobate.
Comentariul dumneavoastră va fi vizibil doar după o scurtă perioadă de timp.
Vă mulţumim pentru înţelegere!

*